İstanbul İhracatçılar Birliği`nden Soyyiğit Group`a Ödül

Soyyiğit Group, bünyesine kattığı Soyyiğit Yağlı Tohumlar üretim tesisi ile Hayrabolu-Tekirdağ’da 10 yılı aşkın süredir farklı çeşitlerde yağ üretimi yapmaktadır. Bu ürünlerin dünyanın 4 bir yanına ihraç edilmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve bu alanda 2012 yılının en başarılı firmaları arasına giren Soyyiğit Group; İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüle layık görüldü.


 
Başarılı ihracatçılar ödüllendirildi

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi başarılı ihracatçılar ödüllendirildi.
İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2012 yılında en fazla ihracat yapan başarılı ihracatçıları ödüllendirdi. Farklı kategorilerde toplam 40 şirketin ödül aldığı törene Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Yardımcısı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez ile birlik üyeleri katıldı.

ÜLKEMİZİN VE SEKTÖRÜMÜZÜN TEK ÇIKIŞ YOLU İHRACATTIR
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, törende yaptığı konuşmada 2012 yılının uluslararası ticaret açısından zor bir yıl olduğunu, 2013 yılının sonraki aylarında ve 2014 yılında da global ekonomik istikrarsızlığın süreceğini söyledi. Zira mali piyasaların hala kırılgan olduğunu, talepte istenilen düzeyde kıpırdanma hissedilmediğini ifade eden Mete, ülkelerin tek tek ekonomilerindeki gerilemeye, işsizliğe, cari açığa ve ticaret daralmasına ilişkin rakamlar açıkladıklarını belirtti. Mete, "Bu kriz ortamı elbette bir gün sona erecektir. Krizi bahane ederek değil krize rağmen durmadan koşanlar dün olduğu gibi yarın da kazanacaklardır. Bütün sorunlarımıza rağmen ülkemizin ve sektörümüzün tek çıkış yolu ihracattır" dedi.

SEKTÖR İHRACATI 6 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
10 yıl öncesinde yaklaşık 1,5 milyar dolar olan sektörün ihracatının bu gün 6 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Mete, çikolata ve şekerlemede birim fiyatın 2 dolardan 3,5 dolara, pasta ve kek gibi ürünlerde 1 dolardan 2,3 dolara, diğer gıda müstehzarlarında ise 2,5 dolardan 5,5 dolar seviyelerine yükseldiğine işaret etti. Mete, bu durumun sektörün ihracat anlamında miktar ve değer olarak artış sağladığını göstermekle beraber ürün kalitesi ve nitelik yönünden de geliştiğini gösterdiğini vurguladı.

Sektörün 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmak üzere yoğun bir çaba içine girdiğini söyleyen Mete, ihraç ürünlerinin tanıtılması konusunda da yoğun bir gayret içerisinde olduklarını anlattı. Mete, bu kapsamda, Milli katılım organizasyonunu yaptığımız ISM ve World Food Moscow fuarlarının yanı sıra Kanada, Singapur, Japonya Meksika, Malezya, Endonezya, Hong Kong gibi birçok ülkeden alım heyetleri düzenledik ve dünyanın önde gelen tedarikçilerini ihracatçımızın ayağına getirdik" dedi.

ŞEKERLİ MAMULLER İHRACATINDA YAKLAŞIK YÜZDE 18 İHRACAT ARTIŞI
2012 yılı Nisan ayında kurulan Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ile dış pazarlarda Türk Malı imajının yerleşmesi ve ihracatın artırılması amacıyla şu ana kadar yurt dışında 19 adet organizasyon gerçekleştirdiklerini anlatan Mete, tanıtım grubunun da katkısı olduğuna inandıkları bu dönemde şekerli mamuller ihracatında yaklaşık yüzde 18 ihracat artışı yaşadıklarını kaydetti. Mete, Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Gurubu faaliyet alanına giren ihracatın 2011 yılında 2 milyar 50 milyon dolardan 2012 yılında 2 milyar 200 milyon dolara yükseldiğini, 2013'te ise Mayıs ayı da dahil şu ana kadar 1 milyar 47 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Zekeriya Mete, "İhracatımızın artışındaki hızlı ivmelenmeyi sürdürebilmek ve Türk malı imajını güçlendirmek amacıyla önümüzdeki dönemde yeni ve daha dinamik konsept çalışmalarımız ile tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye yılmadan devam edeceğiz" dedi.

Soyyiğit Group © 2013. Tüm Hakları Saklıdır. | Yasal Politika