Sıkça Sorulan Sorular


Kent Boringer ürünlerinde kullanılan hammaddeler güvenilir midir?


Kent Boringer ürünlerinde kullanılan hammaddelerin tümünün Türk Gıda Kodeksi’ndeki ilgili tebliğlere  uygunluğu kontrol edilmektedir ve tüm girdi kalite kontrolleri yapılmaktadır.

Kent Boringer ürünlerini rahatlıkla tüketebilir  miyim?

Evet. Kent Boringer ürünlerini güvenle tüketebilirsiniz. Sadece alerjik durumu olan kişilerin tüketmeden önce ürün ambalajı üzerindeki alerjen bilgilerine dikkat etmesi gereklidir.

Kent Boringer çorba serisi raf ömrü boyunca tazeliğini nasıl korur?

Hijyenik koşullarda ve mevsiminde kurutulmuş sebzeler kullanılmaktadır. Ürünler ışık ve nem geçirmeyen çok katmanlı özel paketlerde sunulmaktadır, bu da çevresel faktörlere karşı dayanıklılığı sağlamaktadır.

Bazı ürünlerinizde kullanılan MSG nedir, sağlığa zararlı etkisi var mıdır?

MSG olarak da bilinen Monosodyum Glutamat, glutamik asidin sodyum tuzdur, gıdalarda aroma arttırıcı olarak kullanılır. Gıdaların orijinal tadını arttırarak daha lezzetli hâle getiren bu madde, Uzakdoğu mutfağında yoğun olarak kullanıldığından Çin tuzu olarak da adlandırılmaktadır.

MSG, FDA (U.S. Food and Drug Administration (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi)) tarafından onaylanmış bir bileşiktir. Glutamat hakkında belirtilen özellikler ve yapılan bilimsel araştırmaların değerlendirilmesi ışığında Monosodyum Glutamat (MSG), sağlık otoritelerince en güvenli katkılar arasında kabul edilmektedir. Monosodyum Glutamat (MSG), ABD’nin de GRAS (Generally Recognized as Safe - Genel Olarak Güvenli Kabul Edilir) listesindedir. Bu, en güvenilir katkıların bulunduğu listedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün ilgili kuruluşu olan JECFA’da MSG’yi en güvenilir katkıların bulunduğu “ADI - Değeri Tespit Edilmesine Gerek Duyulmayan Katkılar” listesine almıştır.

Kahve bağımlılık yapar mı?


Hayır. Düzenli olarak kahve içmekten zevk almak bir alışkanlık olarak tanımlanabilir ve kahvenin bir uyarıcı olarak etki ettiği ve bizi uyanık tuttuğu bilinmektedir. Bu, hiçbir şekilde bağımlı olmakla karıştırılmamalıdır. Dünya Sağlık Örgütü gibi düzenleyici kurumlar, “Kafein kullanımının ciddi ilaç suiistimali ile ilişkili fiziksel ve sosyal sonuçlarla uzaktan bile kıyaslanabilir olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmamaktadır” diye ifade etmektedir.

Kahve uykuyu kaçırır mı?

Çoğu insan uykusunu kaçırdığı için kahveyi suçlamakta ve akşamları kahve içmekten kaçınmaktadır. Bilindiği gibi kahve gün boyunca kişiye itici güç verir ve en çok bilinen etkisi uyanık tutmasıdır. Bu uykuya geçmenin daha uzun zaman alacağı anlamına gelebilir, ancak araştırmalar uykunun rüya aşamasının etkilenmediğini göstermektedir.

Kek yapmanın önemli püf noktaları nelerdir?


1- Kekte kullanılacak sıvı malzemeler (yumurta, yağ, yoğurt, süt, meyve suyu, soda vs.) muhakkak oda sıcaklığında olmalıdır. Dolayısıyla malzemeler kek yapmaya başlamadan en az 1 saat önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Soğuk malzeme kekin kabarmasını engeller.
2- Kek yapmaya başlamadan evvel kullanılacak bütün malzemeler hazır edilmelidir. Kek kalıbı yağlanıp biraz un serpilerek veya yağlı kağıt serilerek hazır hale getirilmeli, fırın derecesi ayarlanıp çalıştırılmalıdır. Çünkü kalıba dökülen kekin bekletilmeden ısıtılmış fırına verilmesi gerekir.
3- Kekin fırının alt katında pişirilmesi gerekir. Bu şekilde üzeri hemen kızarmadan içi iyice pişecektir.
4- Kek pişerken özellikle ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Kapak açılırsa kabaran kek birden söner.
5- Kek piştikten sonra kek fırından hemen çıkartılmamalıdır. Fırının kapağı aralanıp bu şekilde bir süre soğuması beklenmelidir. Sıcak fırından çıkan kek soğukla temas ettiği anda biraz da olsa sertleşip, sönebilir.
6- Pişen kekin kalıptan çıkarılması için soğumasını beklemek gerekir. Sıcakken çıkartılmaya çalışılırsa kek parçalanabilir.

Bulyonlu pilav nasıl yapılır?

Bulyon, ambalajın üzerinde tarif edildiği gibi sıcak suyun içerisinde iyice eriyinceye kadar karıştırılır ve kavrulan pirince eklenir. Tuz ilavesi yapmadan önce pilavın tadı kontrol edilmelidir.

Karbonat ne işe yarar?

Kabartma tozu yerine kullanılabilir :
 

Karbonat asitli olan herhangi bir sıvıyla birleştiği anda CO2 üretmeye başlar. Bu sıvılar yoğurt, limon suyu, süt ve kremadır. Yoğurt ve limon suyunun kullanıldığı bütün tariflerde karbonat kullanılabilir.

Ev ve eşya temizliğinde kullanılabilir :

  * Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine
karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat, yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir.
   * Mutfak tezgahınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonat ile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için tezgahınızın üzerine meyve-sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz.
   * Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu, hem de lavabonuzun parladığını göreceksiniz.
   * Tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.
   * Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.
   * Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını engellemiş olursunuz.
   * Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun, renkleri açılacaktır.
   * Buzdolabınızın içini karbonatlı su ile silin, kokuların giderilmesini sağlamış olacaksınız.
   * Gümüş eşyalarınızı suyla macun kıvamına getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, renkleri açılıp parlayacaktır.
   * Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu sevmiyorsanız dolabınızın bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.
   * Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken daha rahat nefes alacaksınız.
   * Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecektir. Bu yolla kimyasal temizleyicileri cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.
   * Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.


Ağız temizliğinde kullanılabilir :

Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamları yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu kansere hazırlayan bağışıklık yok edici virüslerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.
Soyyiğit Group © 2013. Tüm Hakları Saklıdır. | Yasal Politika